BITWIG STUDIO 1.2

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
06 lokakuu

BITWIG STUDIO 1.2

Maaliskuussa 2014 astui maailmaan kaikkien audiotyöasemaohjelmien uusi sukupolvi, Bitwig Studio. Sen jälkeen kehitys on vain kehittynyt ja Bitwig on laajentanut mallistoaan lukuisin uusin ominaisuuksin, tavoitteenaan aina vain parempi ja omaleimaisempi ympäristö musiikin luomiseen. Nyt on aika ottaa jättiläisharppaus eteenpäin, kun kaikille Bitwig Studio -lisenssin haltijoille on tarjolla ilmainen päivitys versioon 1.2 - eikä siinä kaikki! Samaan aikaan julkistetaan myös Bitwig 8-Track 1.2!

BITWIG STUDIO 1.2 OMINAISUUKSISTA:
Ryhmäraidat

Bitwig Studio 1.2 Screenshot Group Tracks 1680x1050

Uusi Group Tracks -ominaisuus mahdollistaa miksauksen eri osa-alueiden käsittelemisen omina kokonaisuuksinaan. Raidat jotka halutaan ajaa yhteisen miksauksen tai prosessoinnin läpi voi ryhmitellä niin, että kokonaisuus on helpommin hallittavissa. Group Track -ominaisuus on myös erinomainen tapa tuoda raitoja esimerkiksi yhteisen kompressorin kautta omaksi instrumentikseen "liimattuina". Ryhmäraidoilla on omat automaatioraitansa, joiden kautta elementtejä ja parametreja pääsee säätämään kokonaisuutena.

Kun ryhmäraita on kansionäkymässä, näkyvät yksittäiset raidat yhdessä Meta Clip -näkymässä. Clip Launcher tarjoaa Sub-Scene -alinäkymän ja niin Meta Clip kuin Sub-Scene ovat samaan aikaan muokattavissa niin kansionäkymänä, kuin jokainen erikseen Arrange View -tilan kautta yksitellen siirrettävissä ja muokattavissa. Juuri kuten perinteiset erillisraidatkin.

Kaikki Meta Clip -näkymän raidat, leikkeet, laitteet ja automaatio voidaan tallentaa kerralla raahaamalla ne selainikkunaan. Raitaryhmiä voi myös ohjata toisiin raitaryhmiin, jolloin ryhmien hyödyntämiseen saadaan lukematon määrä mahdollisuuksia.

Pop-up -selain

Bitwig Studio 1.2 Screenshot-Popup-Browser-1680x1050

Selaa leikkeitä, sampleja ja looppeja täydellisesti projektiin synkronoituina Browser Panel -selainpaneelin kautta. Samaa reittiä löytyvät myös laitteet, asetukset ja VST:t. Browser Panel on pysyvästi pääikkunan oikealla puolen, josta on helppo löytää ja raahata oikeille paikoilleen kaikki ne elementit joita kulloinenkin projekti tarvitsee.

Dynamic Devices -visuaalinäyttö

Monet Bitwig Studio 1.2:n audiolaitteista tarjoavat uuden ikkunan dynamiikan muutoksiin aikajanalla. Visual Display elävöittää äänen muutokset niiden koon, valon ja varjon sekä äänentason kuvaajilla. Tämän ansiosta audio, kompressori, dynamiikka, LFO, peak-taso, gate-salpa ja transientit ovat kertavilkaisulla näkyvissä. Visual Display kertoo animoidun graafisen näytön muodossa saman tien, millaisilla asetuksilla kulloinkin mennään.

Project Templates -projektipohjat

Projektipohjien kautta on helppo tallentaa valmiiksi työskentely-ympäristöjä jotka parhaiten tukevat juuri sinun työtapojasi. Näin uusi projekti pääsee alkuun helposti, ilman turhaa säätämistä ja esivalmisteluja.

Luo omat pikavalintasi

Bitwig Studio on nyt entistäkin nopeampi käyttää, kun tarjolla on mahdollisuus luoda ja kustomoida omia oikoteitä suosikkiratkaisuihisi.

Projektikartta

Bitwig Studio 1.2 Screenshot Mapping 1680x1050

Jokainen Bitwig Studio -projekti on entistä paremmin kontrollerilla ohjattavissa, olipa kyse Controller Scripts -skriptoista tai uudesta, entistä laajemmasta Midi Mapping -yhteensopivuudesta. Uusi karttaikkuna tarjoaa joustavan ja intuitiivisen tavan rakentaa projektikohtaiset kontrollerimääreet vaikka lennosta, ja riippumatta aiemmista kontrollerikartoista.

Expressive Midi ja Multidimensional Polyphonic Expression

Kontrollerien tehtävä on luoda mahdollisimman intuitiivinen ja saumaton yhteys äänen ja sen käsittelyn välille. Viime vuosina moniulotteiseen ohjaukseen perustuvat ohjaimet ovat laajentaneet Midin rajoja entisestään. Samalla on syntynyt kuilu sen välille, mitä kontrolleri pystyy lähettämään ja kuinka ohjelmat ja plugit näitä käskyjä osaavat tulkita. Bitwig Studio 1.2 on kotonaan niin perinteisten käskyjen kuin uusimpien ja kehittyneimpien Midi-ohjainten kanssa. Expressive MIDI mahdollistaa luonnollisten ohjauskäskyjen tuomisen suoraan lopputulokseen. Bitwig Studio 1.2 ja MPE -ohjaimilla äänen korkeus, tremolo ja vibraatto ovat kirjaimellisesti suoraan sormenpäissä.

Delay-4

Delay 4 on stereoviive joka perustuu neljään erilliseen viivelinjaan. Jokaisessa viivelinjassa on kaksi inserttipistettä efekteille, toinen linjan alussa ja toinen takaisinkytkentälenkissä, yli- ja alipäästösuotimet sekä panorointisäädöt. Jokaisessa viivelinjassa on neljä takaisinkytkentävaihtoehtoa, joiden kautta signaali voidaan syöttää joko takaisin lähtöpisteeseensä, tai johonkin kolmesta muusta viivelinjasta. On siis mahdollista luoda todella monimuotoisia rytmisiä delay-efektejä. Kun mukaan otetaan efektien inserttipisteet, joihin siis voi ohjata joko Bitwigin omia tai ulkopuolisia VST-efektejä, saadaan Delay 4:stä mahtava äänilähde niin drone-ääneksille, ambienssiäänille kuin rytmin ja perkussioiden luomiseen.

Oskilloskooppi

Bitwig Oscilloscope on äärimmäinen tarkkuustyökalu yhden tai kahden muuttuvan ääneksen jatkuvaan seurantaan.

Jack Support + Jack Transport (master-lähtönä)

Miltä kuulostaisi ajaa Bitwig Studion päälähtöä muihin ohjelmiin? Entä jos Bitwigin lähdöt ohjattaisiinkin kahteen ulkopuoliseen prosessoriin, ja palautettaisiin tallennettavaksi lähtöpaikkaansa? Vai olisiko mahdollista keksiä vielä jokin uusi tapa reitittää ääni työasemakoneen läpi? Näihin kysymyksiin vastaaBitwig Studio 1.2:n JACK, joka toimii yhtä lailla Windows, OSX ja Linux -järjestelmissä. JACK Audiolla audio matkustaa kaikkialle työaseman sisällä, ja JACK Transportilla kaikki ohjelmat pysyvät synkronissa keskenään.

Factory Content Update -päivitykset

Bitwig Studion myötä lukemattomat musiikintekijät ja tuottajat ympäri maailmaa pääsivät tuomaan taiteellisen panoksensa mukaan tuotekehittelyyn. He ajoivat ohjelmaa sen äärirajoille, ja Bitwig Sound Team puolestaan kehitteli uusia ominaisuuksia joilla työskentely saataisiin entistä sujuvammaksi. Yhteistyön tuloksena syntyi laaja paletti niin sisältöä kuin toimintoja Bitwig Studio Factory -kirjastoon. Bitwig Studio 1.2:n mukana tulee yli 500 uutta presettiä, leikettä ja jo olemassa olevien toimintojen laajennusta sellaisilta yhteistyökumppaneilta kuin Detunized, Mode Audio, Sample Magic ja Overclock Inc.

Lisäksi:
  • Device Inspector
  • Expand Clip Height
  • High-DPI ja Retina Display -tuki
  • Poly to Mono Modulation Mappings
  • Pressure Note Expression
  • Roger Linn "LinnStrument" -tuki
  • Roli "Seaboard" -tuki
  • Prime Loops Teaser Packages (800MB) -paketti

Bitwig Studio Nettikaupassamme tästä linkistä!

Media

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Motu Stage-B16 JBL EON Connect -applikaatio »