TC Clarity X - järjestelmä tarkkaamokuuntelun parempaan hallintaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
28 lokakuu

Moniformaattinen TC Clarity X tarjoaa kalibroidun kuuntelun, tarkan mittaroinnin ja työkalut selkeämpään dialogimiksaukseen.

 clarity-x-family

Kuulo on miksaajan tärkein työkalu. Monipuolinen monitorikontrollointi ja eri formaattien hallinta aina 7.1 surroundiin asti ovat avainasemassa, kun tavoitteena on tasalaatuinen, selkeä ja laadukas äänituotanto. TC Clarity X varmistaa että perusedellytykset ovat kunnossa.

increase-the-intelligibility-image-04TC Clarity X -järjestelmän oma mittarointi, sisäinen mittaus ja vakiointi myös takaavat ettei miksauksen toimivuus jää ainakaan kuuntelunhallinnasta kiinni. Järjestelmä auttaa tekemään oikeat ratkaisut niin monitorien kalibroinnin, kanavatasapainon kuin eri kuuntelujen yhteensopivuuden suhteen.

TC Clarity X on tämän hetken kehittynein ja paras moniformaattinen järjestelmä kuuntelunhallintaan.

 • Kalibroitu kuuntelu omalla mittamikrofonilla
 • Tarkat mittarit miksausratkaisujen todentamiseen
 • Työkalut selkeämpiin ja puhtaampiin miksauksiin
Kalibroitu kuuntelu

calibrated-listening

Kuulon fysiologia ja aivojen kuullunymmärtäminen muuttuvat äänenpainetason muutosten mukana. Keskialueella toimiva puheääni on läpi ihmiskunnan historian ollut avain selviytymiseen, siispä keskialueen havainnointi nousee esiin jo pienillä äänenpaineilla, ja johtaa bassojen ja diskanttien ylikorostamiseen. Liian kovaääninen kuuntelu taas saattaa aiheuttaa ylikorostusta keskialueelle. Miksaus olisi hyvä suorittaa vakiotasolle kalibroidulla järjestelmällä jotta projektit pysyisivät tasalaatuisina alusta loppuun.

Siksi TC Clarity X -järjestelmässä on mukana oma, järjestelmään kalibroitu mittamikrofoni. TC Clarity X myös siirtyy ennalta asetettuun äänenvoimakkuuteen yhdellä näppäimen painalluksella, ja palaa takaisin muuttamatta kiertosäätimestä asetettua volyymitasoa.

Näköhavainto kuulon tukena

visual-feedback-03

Korvat ovat tietenkin paras mittari audion säätämiseen, mutta työpäivän mittaan ja materiaaliin tottuessa ratkaisut kaipaavat tuekseen lahjomatonta matematiikkaa. TC Clarity X tarjoaa viisi erillistä mittaria: loudness/true-peak -huipputasoon, keskikanavan tasapainoon, äänenpainetasoon (SPL), summausyhteensopivuuteen ja melukertymään. Loudness/true-peak -mittarina on tutkamallinen LM8, joka tulkitsee erilaisia kanavayhdistelmiä aina 7.1-surroundiin asti.

Downmix-summauksen yhteensopivuus tarkistetaan tietenkin yhdellä näppäimenpainalluksella, pudottamalla kuuntelu stereosummaksi, mutta stereoerottelumittarista tilannetta on helppo seurata jo ratkaisuja tehdessä.

Kuulohavaintoa tukeva mittarointi auttaa päätöksenteossa ja säästää kallista aikaa.

Ominaisuudet
 • Auttaa luomaan dialogista selkeämpää. Jos sanoista ei saa selvää, ei kuulija voi tietää missä mennään.
 • Pikavalintana kalibroitu kuuntelu. Tasalaatuiset miksaukset ja äänenvoimakkuuden standardit kaikilla monitoreilla.
 • Pieni ja kätevä kaukosäädin. Kaikki tärkeimmät ominaisuudet ovat aina käden ulottuvilla.
 • Ilmainen iPad-applikaatio järjestelmän hallinnointiin.
 • VZD-kuulokekalibroinnin ansiosta TC Clarity X on valmiiksi sovitettu yleisimpiin ammattilaiskuulokkeisiin.
 • LM8 7.1 mittari. Jo legendaksi noussut tutkamallin mittari täydellä 7.1 surround -tuella.
 • TC Clarity X -järjestelmäsi kanssa yhteensovitettu mittamikrofoni vakiovarusteena.
 • Mikrofoniton SPL-mittaus. Kun järjestelmä on kerran kalibroitu, voi SPL-tasoa valvoa myös ilman erillistä mittamikrofonia.
 • Viiveenhallinta. TC Clarity X hallitsee viivesynkronoinnin eri lähdöissä ja tuloissa. Se osaa jopa toimia huippuluokan synkronointivälineenä äänen ja kuvan välillä.
 • Stereo Deviation -mittari kertoo kuinka surround-miksaus tulee käyttäytymään stereoksi muutettuna.
 • Center Ratio -mittari valvoo keskikanavan ja muiden kanavien keskinäistä tasapainoa.
 • Kuulorasituksen annosmittari mittaa melukertymää jolle miksaaja päivän mittaan altistuu.
 • Tulokanavien työkalut: AV-viive, vaiheenkääntö, Solo ja Mute, Gain-etuastetaso.
  sweet-spot-drawing-02
 • Lähtökanavien työkalut: Referenssitasot, kalibrointi, X-käyrä, viisialueinen ekvalisaattori, vaiheenkääntö, viive, Gain-taso, Solo ja Mute, äänen vaimennus (-18dB) ja mykistys.
 • Useita "sweetspot" -optimikuuntelupisteitä. Jopa neljä eri kuuntelupistettä tuottajaa ja muita tarkkaamovieraita varten.
 • Kaiuttimien tarkistuskierros kattaa kaiuttimien roolit surround-kuvassa, elementtien toiminnan (basso- ja diskanttielementit), sijoittelun ja keskinäisen SPL-tason.
 • Virtuaaliset kaiutinasetelmat suppeampien kanavamäärien emulointiin (7.1 -> 5.1 ja 2.0, 5.1 -> 2.0).

clarity-x-ipadIlmainen TC Clarity X iPad-applikaatio mahdollistaa jatkuvan mittaroinnin. Kun kaikki olennaiset mittarit ovat koko ajan näkyvissä, on helppo valita parhaat ratkaisut tilanteessa kuin tilanteessa. Päänäkymää ei tarvitse muuttaa tai käynnistää uusia sovelluksia. Äänenvoimakkuus on omalla aikajanallaan näkyvissä, samoin kanavasummauksen yhteensopivuus ja keskikanavan suhteellinen taso.

X-Curve sovittaa miksauksen eri tilojen spektreihin. Sen avulla voi saada ennakkokäsityksen vaikkapa siitä, miten työn alla oleva miksaus tulee käyttäytymään eri kokoisissa elokuvateattereissa. Eri tilanteisiin tarvittavia X-Curve -käyriä löytyy valmiiksi tallennettuna järjestelmän preset-muistipaikoilta. Käyriä voi myös muokata kanavakohtaisesti, joka kanavassa on 5-alueinen EQ ja Parashelver joilla kaiutinvaste saadaan vastaamaan kovimpiinkiin tilahaasteisiin.

TC Clarity X sopii kaikkiin työasemiin ja järjestelmiin ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet parhaan mahdollisen kuuntelun luomiseen.

Media