Mackie DL32R ja Dante euroviisuvoittaja Måns Zelmerlöwin Euroopan-kiertueella

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
30 joulukuu

60-vuotiaat Eurovision laulukilpailut ovat vakiinnuttaneet paikkansa yhtenä mantereen seuratuimmista tapahtumista ja satojen miljoonien katsojien kestosuosikkina.

mac-eurovision3

Eurovision laulukilpailu on toiminut ponnahduslautana sellaisille maailmanluokan artisteille kuin ABBA ja Celine Dion.

MAC-Eurovision1Måns Zelmerlöw on ollut vakikasvo kotimaassaan Ruotsissa jo 10 vuotta ennen vuoden 2015 voittoa, niin laulajana, televisiossa kuin teatterin palkeilla. Eurovision laulukilpailut nostivat hänen uransa kansainväliselle tasolle, ja uuden albumin Perfecly Damage tiimoilta rakennettu kiertue vie hänet myös mantereen ulkopuolelle.

Meyer Production Swedenin Sebastian Meyer vastaa kiertueen sali- ja monitorimiksauksesta kahden Dante-yhteenverkotetun Mackie DL32R iPad® -ohjatun mikserin avulla. Järjestelmä on osoittautunut tehokkaaksi ja joustavaksi tavaksi saada viisijäseninen orkesteri toimimaan erilaisissa tiloissa.

"Kaikki 32 tuloa on varattu bändille, ja 32 lähtöä tarjoavat stereomiksaukset niin korvamonitoreille kuin niiden lisänä toimiville perinteisille kulmamonitoreille" kertoo Meyer. "Verkottamalla mikserit yhteen voin käyttää yhtä DL32R:ää päämiksaukseen ja toista monitoreille. Näin jokainen saa juuri haluamansa kuuntelun, omalla EQ:lla, dynamiikalla, ja niin monella efektillä kuin ikinä tahdotaan, joka miksaukselle erikseen."

Meyerille Mackie DL32R toimii myös äänikorttina järjestelmän ja kannettavalla tietokoneella pyörivän erillisen työasemaohjelmiston välillä. "Minulla on koneella erittäin laaadukkaita kaikuplugareita, ja DL32R tarjoaa aivan fantastisen mahdollisuuden käyttää niitä efektilooppina" hymyilee Meyer. Järjestelmän toiseen USB-väylään kytketty ulkoinen kovalevy tallentaa jokaisen keikan moniraitasessioksi.

Miksauskonsoli koostuu kahdesta yhteiseen tasoon asennetusta iPad Ministä. Meyer muistuttaa, että kyse on omasta valinnasta: "Voisin ajaa koko järjestelmää yhdestä laitteesta, tai linkittää ne yhdeksi isoksi näytöksi, mutta kahden erillislaitteen järjestelmä miellyttää itseäni eniten. Kun tarvitaan nopeita muutoksia, kaikki on heti käden ulottuvilla." Lavalla hänellä on erillinen isompi iPad, ja neljällä taustamuusikolla on jokaisella oma iPod Touch joilla he saavat itse säätää omaa monitorointiaan.

"Monet miksaajakollegat ovat kysyneet, kuinka pärjään pelkän Wi-Fi -yhteyden varassa. Minulla on kaksi reititintä ja kaksi DL32R -yksikköä, ja Danten ansiosta siinä on varajärjestelmää yllin kyllin" nauraa Meyer. "Järjestelmä on toiminut nyt yli sata keikkaa ilman ainoatakaan ongelmaa tai dropoutia."

Meyer tietää mistä puhuu. Hän on kirjaimellisesti kasvanut kulisseissa; hänen isänsä perusti kiertuepalvelun jota he nyt yhdessä pyörittävät. Hänellä on kokemusta kaiken kokoisista tiskeistä: analogisista, digitaalisista, suurista ja pienistä. Hänelle DL32R on pitkän kaaren viimeisin kehityspiste, uusi tapa miksata ja hallita kokonaisuutta: "Tämä on nopea ja helppokäyttöinen järjestelmä. Perusasetusten säätäminen ja monet pienet muutokset vievät aikaa, mutta DL32R:llä riittää kun tulen keikalle, kytken laitteet kiinni, ja homma on osaltani valmis!"

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « NI Komplete KONTROL 1.5 Audio-Technica ATW-T1006 »