Roli Seaboard GRAND - koskettimien uudet ulottuvuudet

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
19 helmikuu

Joustavat, kosketusherkät "keywave"-koskettimet kauttaaltaan musikaalisella soittopinnalla korvaavat perinteiset, jäykät pianokoskettimet.

Seaboard Grand on uusi musikaalinen soitin, tai käyttöliittymä, joka laajentaa perinteisen pianokoskettimiston yhtenäiseksi, joustavan monipuoliseksi instrumentiksi. Se tarjoaa ennenkokematonta ilmaisuvoimaa suoraan sormenpäistä!

Grand-LFE-2

Perinteisesti kosketinsoittajan mahdollisuus hakea ilmaisuvoimaa koskettimistosta on rajoittunut painalluksen voimakkuuteen, kestoon ja ajoitukseen. Seaboard Grand jatkaa tästä pidemmälle. Erilaiset painallukset, hipaisut, liu'ut ja taivutukset tuovat luvuttomasti uusia muotoja äänilähteen hallintaan.

Grand-Stage-Hand

Jatkuva kosketus tuo mahdollisuuden muokata jo soivaa nuottia kosketusta muuttamalla. Niin äänen väri, sointi kuin voimakkuuskin ovat portaattomasti ja intuitiivisen helposti muokattavissa. Seaboard Grandin "keywave"-pinta reagoi välittömästi ja paljon tähänastisia aftertouch-optioita herkemmin kosketuksen muutoksiin.

Seaboard Grand yhdistää otelautasoitinten sujuvan liu'un nuottien välillä pianon tarkkaan vireeseen. Liu'uttamalla sormea vasemmalle nuotin taajuus laskee, oikealle se nousee. Pehmeä soittopinta helpottaa nuottien välillä siirtymistä ja antaa luonnolliselle vibraatolle tilaa.

Glissando-nauhakontrollerit soittopinnan ylä- ja alalaidassa tuovat soittoon jälleen yhden uuden ulottuvuuden. Niiden kautta voi saumattomasti liukua nuotista toiseen, tai vaikka kuljettaa koko sointua kerrallaan.

SoundDial-säädin on ainoa ohjain, jota tarvitaan äänivalikoiden selaamiseen. Preset-äänet löytyvät älykkään kiertokytkimen takaa, ja led-kehä kertoo mikä esivalinta kulloinkin on aktiivisena.

equator-2Equator sound engine

Equator on Seaboardin oma, täysiverinen äänimoottori. Se keskustelee saumattomasti Seaboardin moniulotteisen soittopinnan kanssa. Jokainen Seaboard Grand toimitetaan tehtaalta Equatorilla varustettuna, joten soittopintaan tutustuminen voi alkaa heti kun kuulokkeet tai vahvistin on kytketty.

Seaboard on keksitty ja kehitetty Lontoossa, ja siellä ne myös tehdään käsityönä. Jokainen soitin kootaan ja koeajetaan Seaboardin Dalstonin studiolla, näin varmistetaan että kaikki yksilöt täyttävät samat korkeat laatuvaatimukset.

Seaboard Grandia on kolme eri kokoa ja mallia: Studio, Stage ja Limited First Edition

Media