NAMM 2017: Motulta kolme uutta audio-interfacea

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
23 tammikuu

MOTU tuo markkinoille kolme uutta audio interfacea, jotka on varustettu monipuolisilla digitaaliliitännöillä, joustavalla signaaleiden reitityksellä, AVB/TSN-verkkoliitännöillä, sekä nopealla USB 2.0 -väylällä (class compliant) tietokoneen liittämistä varten. Jokaista laitetta voi käyttää myös itsenäisenä stand alone -mikserinä.

motu-digital-interface-stack

Kaikissa kolmessa laitteessa on samat kehittyneet tekniset ominaisuudet kuin MOTUn muissa uusimman sukupolven interfaceissa, mukaanlukien äärimmäisen pienellä latenssilla toimiva USB-väylä, joustavat sisäiset reititykset, 48 miksauskanavaa, DSP-efektit ja WiFi-ohjaus. Jokaisessa laitteessa on kuuntelun kannalta mukavan käytännöllinen, etulevyyn sijoitettu kuulokeliitäntä voimakkuudensäätimellä varustettuna, sekä word clock -tulo ja -lähtö, jolla ne saadaan tahdistettua muihin digitaalisiin laitteisiin tai studion pääkelloon.

Alumiiniseoksesta valmistettuihin, jämeriin puolen räkkiyksikön koteloihin rakennetut M64, 8D ja LP32 ovat ihanteellisia vaihtoehtoja digitaalisen audion reitityksiin esitystilanteissa, AVB/TSN-verkkoasennuksissa, tai kaiken kokoisissa studioissa. Laitteen mukana toimitetaan asennushelat, joilla kaksi laitetta voidaan liittää toisiinsa kylki kylkeen räkkiasennusta varten, tai vaihtoehtoisesti yhdistää pariksi jonkin toisen MOTUn puolen räkkiyksikön laitteen kanssa. Näin on mahdollista koota yhden räkkiyksikön kokonaisuus, johon on valittu juuri omien tarpeiden mukaiset analogiset tai digitaaliset audiotulot ja -lähdöt sekä midi-liitännät.

M64 tarjoaa yhteensä 256 samanaikaista tulo- ja lähtökanavaa MADI-formaatissa (yhden pankillisen optisten liitäntöjen kautta, kaksi BNC-liitäntöjen kautta). Koaksiaalinen BNC-lähtö on lisäksi tuplattu toisella liittimellä, joten saman signaalin voi lähettää kahteen eri kohteeseen ilman erillistä splitteriä.

8D tarjoaa yhteensä kahdeksan digitaalista tulo- ja lähtökanavaa, joista kaksi stereoparia (neljä kanavaa) on AES3-formaatissa, ja kaksi stereoparia RCA-liitännöin toteutettuina S/PDIF -formaatissa. AES3-tulot on varustettu näytetaajuuden muuntimilla helppoa ja vaivatonta digitaalista kytkentää varten.

LP32 tarjoaa neljä ADAT-normin mukaista optista digitaalilähtöä sekä tuloa, joiden kautta voi siirtää yhteensä 32 kanavaa kumpaankin suuntaan 44.1/48 kHz:n näytetaajuudella, tai vaihtoehtoisesti 16 kanavaa SMUX-muodossa 88.2/96 kHz:n näytetaajuudella. Jokaisen optisen liitinparin voi itsenäisesti määritellä toimimaan joko 8-kanavaisena ADAT-väylänä, nelikanavaisena SMUX-liitäntänä, tai TOSLink-stereo-liitäntänä (optinen S/PDIF).

Jokaisessa kolmessa laitteessa on tehokas DSP-prosessori. Se tarjoaa 48-kanavaisen mikserin, jossa on 12 stereo-bussia, sekä 32-bittisellä liukulukulaskennalla toimiva efektiprosessori mallinnettua analogista ekvalisaattoria, kompressoria ja klassikkokaikua varten. Joustavalla reitityksellä voi ohjata tulot lähtöihin tai jakaa tulokanavia useampaan eri kohteeseen.
Jokainen laite palvelee myös itsenäisenä mikserinä, jota voi ohjata langattomasti WiFi-yhteyden kautta tabletilla, älypuhelimella tai läppärillä – jopa useammalla eri laitteella yhtä aikaa, jaetun WiFi-verkon kautta.

Ethernet-liitännän kautta laite voidaan kytkeä osaksi laajempaa MOTU-verkkoa tulojen ja lähtöjen määrän lisäämiseksi, tai vaihtoehtoisesti liittää se useista interfaceista ja tietokoneista koostuvaan AVB/TSN-verkkoon.

M64:n, 8D:n ja LP32:n toimitukset alkavat vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä ja hintaluokka yksittäisille laitteille on n. 600€ alv 0%.