ROLI BLOCKS – Modulirakenteinen mukana kulkeva musiikkistudio

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
01 maaliskuu

ROLI BLOCKS on uudenlainen tapa luoda musiikkia, yhdessä tai yksin.

Kätevät ja taskuunsopivat BLOCKS-ohjaimet hallinnoivat NOISEa, iOS-applikaatiota, ja lopputuloksena on intuitiivinen käyttöliittymä joka antaa musiikin puhua, ja sopii kenelle tahansa, heillekin jotka eivät koskaan aikaisemmin ole soittaneet mitään soitinta. Vasta-alkajille BLOCKS tarjoaa mahdollisuuden muuttaa visiot suoraan musiikiksi, ammattilaisille taas uuden tavan ajatella ja päästä irti rutiineista.

unnamed-4

ROLI BLOCKS-yksiköiden kosketusherkkä käyttöpinta seuraa sormien liikkeitä. Kontrolloi NOISEA yhdellä BLOCKSILLA tai liitä useampi yhteen, tallenna useimmin tarvitsemasi toiminnot pikapainikkeiden alle, ja laaja valikoima ääniä, efektejä ja musiikin elementtejä on kirjaimellisesti sormenpäissä.

ROLI BLOCKS laajenee tarpeen mukaan

ROLI BLOCKS -moduleja voi järjestellä eri tavoin, ja siten luoda kokonaisuuden joka sopii kulloiseenkin tarpeeseen. BLOCKS-yksiköt kiinnittyvät toisiinsa magneettisesti, ja niitä voi liittää yhteen aina vain lisää, sen mukaan kuin käyttöjärjestelmä tulee tutuksi ja tarpeet ja vaatimukset kasvavat. ROLI BLOCKS kasvaa käyttäjän mukana.

ROLI Lightpad Block

ROLI BLOCKS -järjestelmän keskusyksikkö on Lightpad Block. Musiikki syntyy eri tavoin kosketellen Lightpad Blockin sileää, hohtavaa ja paineentunnistavaa pintaa. Rytkit ja melodiat osuvat kohdilleen erilaisin koputteluin, pyyhkäisyin ja painalluksin, ja valaistut ruudukot auttavat osumaan oikeaan kohtaan. Light Trails -pyyhkäisyviive näyttää kohdat joihin viimeksi on osuttu, ja sen avulla laitteen käytön oppii myös näkömuistilla. BLOCKS-järjestelmän saa käyttöön jo yhdellä Lightpad Blockilla ja lataamalla iOS-applikaatio NOISEN iPadiin tai iPhoneen (iPhone 6/6 plus tai uudempi, iPad air tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi).

NOISE

ROLI BLOCKS -järjestelmän moottori on NOISE, applikaatio joka on ilmaiseksi ladattavissa iPhoneen ja iPadille. NOISE hallinnoi yli sataa ääntä joita voi soittaa Lightpad Blockilla, ja tallentaa loopit joista teos on helppo koota. Kaikki toimii langattomasti, ja yhdistelmänä NOISE ja BLOCK ovat kuin viritetty huippuluokan synatyöasema.

Muut BLOCK-elementit

Live Block ja Loop Block ovat Lightpad Blockiin kiinnittyviä lisäyksikköjä, joiden avulla useimmin tarvittavat ominaisuudet ovat suoraan omien painikkeidensa takana. Painikkeet johtavat suoraan rytmeihin ja niiden toistoon, sävellajien ja asteikkojen vaihtoon, sointuihin, arpeggioihin ja muihin toimintoihin. Magneettikiinnityksellä ne ovat kiinni kun tarvitaan, ja siirrettävissä sivuun.

ROLI BLOCKS Dashboard tuo ROLI BLOCKS -musiikkimodulit studiokoneelle

unnamed-5

Vallankumouksellinen ROLI BLOCKS -modulisoitin on muokattavissa ja liitettävissä yleisimpiin työasemaohjelmiin kuten Logic, Ableton, Cubase, Omnisphere ja Kontakt, kiitos uuden Dashboard -applikaation.

ROLI BLOCKS Dashboard tekee Lightpad Blockista monimuotoisen käyttöliittymän useille OS-X ja Windows -ohjelmille. Sen avulla on helppo muokata Lightpadin toimintoja, ladata esiohjelmoituja skriptoja ja rakentaa omia sovelluksia BLOCKS-järjestelmään. Fader Mode -esitystila liittyy suoraan Lightpad Blockin LED-valaistuun kosketusherkkään näyttöpintaan ja mahdollistaa parametrien muokkaamisen suoraan näytöltä.

ROLI BLOCKS Dashboard integroi BLOCKS-järjestelmän useisiin eri ohjelmistoihin, plug-in -aliohjelmiin ja digitaalisiin äänityöasemiin.

Yhteensopivia ohjelmia ovat muun muassa:

  • Apple: Logic Pro X
  • Ableton: Live
  • Native Instruments: Kontakt, Massive
  • Steinberg: Cubase
  • Bitwig: Studio
  • Spectrasonics: Omnisphere
  • FXpansion: Strobe2, Synth Squad
  • SampleModeling: Swam
  • Cycling '74: Max MSP