Novation Uutuuksia!

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
21 huhtikuu

Novation laajentaa syntikkavalikoimaansa kahdella mahtituotteella.

unnamed-3

peak 1

Novation Peak on kahdeksan äänen polyfoninen syntetisaattori, jossa joka äänelle on kolme New Oxford -oskillaattoria. Soundi vastaa täysin analogisoundia, onhan kyse huippulaadukkaista NCO (Numerically Controlled Oscillators) -yksiköistä, mutta niiden ohjattavuus ja hallinnointi on digitaalisen helppoa 17 digitaalisen wavetablen kautta. Eikä siinä kaikki, yksiköt toimivat tarvittaessa myös lineaarisina FM-synteesin lähteinä, jolloin eri synteesimallien, analogihenkisten NCO:iden ja digitaalisten wavetablejen ristiinmodulointi saman loopin sisällä on mahdollista!

Peak 2

Novation Peak -synassa on joka äänelle niin oma resonantti (eli suotimen rajataajuuden korostuksella varustettu) analogisuodin kuin kolme särötyspistettä: ennen suodinta, suotimen jälkeen, ja "global"-tila, kaikki osana analogista signaaliketjua. Novation Peak osaa polyfonisen aftertouchin, joten koskettimen painallus vaikuttaa soundiin. Novation Peakissa on arpeggiaattori, ja efektipuolella kaiku, delay ja chorus.

Modulaatiojärjestelmässä 16-paikkainen modulaatiomatriisi ja 16 suoraa kohdennusta löytyvät pääohjaimista, ryhmittely on suunniteltu luontevaan patchien hallintaan ja äänenmuokkaukseen. Joka äänelle on kolme ADSR envelopea ja kaksi LFO:ta , monimutkaisempi reititys ja ohjailu löytyy valikosta muutaman napinpainalluksen takaa. Kaksi "animate"-ohjainta auttavat säätämään patcheja lennosta nopeutta vaativissa livetilanteissa.

Novation Peak kytkeytyy modulijärjestelmiin CV-modulaatiotulon kautta, ja siinä on myös DIN-liittimellä toteutetut MIDI-tulo ja -lähtö. USB-väylän ansiosta Novation Peak on suoraan kytkettävissä PC- tai Mac-koneeseen, ja Components-ohjelman avulla saadaan haltuun loputon varasto tallennettavia ja ladattavia patch-muistipaikkoja.

peak 3
Ominaisuudet:
 • New Oxford -oskillaattorit hallitsevat sujuvasti niin NCO (Numerically Controlled Oscillators) -synteesin kuin digitaalisen wavetable-synteesin
 • Distortion-särö saatavissa signaaliin ennen suodinta, suotimen jälkeen, ja "global"-tilassa
 • Polyfoninen aftertouch
 • Lineaarinen FM
 • Arpeggiaattori
 • Kaiku, delay ja chorus
 • 16-paikkainen modulaatiomatriisi ja 16 suoraa kohdennusta
 • Kolme ADSR-envelopea ja kaksi LFO:ta joka äänelle
 • CV mod ja MIDI I/O ulkoisten laitteiden kytkemiseen
 • Sopii pöytäkäyttöön, lisävarusteena tarjolla on myös alumiininen pöytäteline

 Peak tulee markkinoille kesällä 1200€ hintaluokkaan. 

cirquit mono

 cirquit 1

Novation Bass Station oli legenda, joka laajeni nopeasti dedikoidusta bassosynasta yhdeksi maailman tunnistettavimpia monofonisia synasoundeja, ja lukemattomilta tallenteilta tuttu Bass Station II oli saman kehityskaaren looginen, monimuotoinen ja omintakeinen nykyhetki. Nyt kehitys on astunut uuteen aikaan, ja perheen uusin tulokas on Novation Circuit Mono Station.

Novation Circuit Mono Station on uuden sukupolven sekvensoiva monosyntetisaattori jonka kolme sekvensseriraitaa/kanavaa ovat yhteydessä Circuitin 32 painallusnopeuden tunnistavaan (velocity sensitive) RGB-padiin. Circuit Mono Stationissa on kaksi oskillaattoria, kolme eri särömoodia ja multi-mode -suodin joka toimii niin ylipäästö-, alipäästö- kuin band-pass -kaistasuotimena.

cirquit 2

Circuit Mono Stationin synkroni ja vire on oskillaattorikohtaisesti säädettävissä, ja tarjolla on neljä aaltomuotoa (sawtooth, triangle, square ja sample + hold). Lisäksi tietysti löytyvät sub-oskillaattori, ring modulation -rengasmodulaattori ja kohinageneraattori. Taajuuskaista on muokattavissa 12dB ja 24dB suotimilla (high-pass, low-pass ja band-pass), lisäksi löytyy tehokas ja aina tarpeellinen säröosasto.

Novation Circuit Mono Station toimii niin monofonisena, kuin parafonisessa tilassa, jolloin kumpikin oskillaattori on oman sekvensserinsä ohjauksessa. Sekvensseriä on kolme kanavaa, joista kaksi ohjaa oskillaattorien sekvenssejä ja kolmas modulaatiota. Niin gate-salvan kesto, patternien vaihto lennossa, synkronitaajuus kuin patternien vaimennus onnistuu suoraan paneelista.

4x8-modulaatiomatriisin reititys LFO:sta tarjoaa neljä aaltomuotoa, envelopen, sekvensserin tai velocityn, joten hyvinkin monimutkaisia modulaatioita on mahdollista rakentaa niin äänen korkeuden, pulssitaajuuden, vahvistuksen, suotimien, särön kuin ulkoisiin laitteisiin ohjattavan CV-syötön avulla.

Novation Circuit Mono Stationissa on 64 tallennettavaa muistipaikkaa, ja se osaa ohjata muita laitteita niin CV-jänniteohjauksella, gaten ja modulaation kautta, kuin MIDI-signaaleina (in, out, through) joten integrointimahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Audiosignaalin ohjaaminen Circuit Mono Stationin filtterien ja särön läpi mahdollistaa aivan omanlaisensa soundinmuokkauspaletin. Ja kun audiotulo ohjataan modulaatiosekvensseriin, saadaan aikaan aivan uusia, ennenkuulumattomia ääniä.

USB-väylän ansiosta Novation Circuit Mono Station on suoraan kytkettävissä PC- tai Mac-koneeseen, ja Components-ohjelman avulla saadaan haltuun loputon varasto tallennettavia ja ladattavia patch-muistipaikkoja.

cirquit 3

Ominaisuudet:
 • Kaksi oskillaattoria, molemmissa oma synkroni ja vireensäätö
 • High-pass, low-pass ja band-pass -suotimet, 12dB ja 24dB laskukulmalla (slope)
 • Kolme distortion -särötilaa
 • Monofoninen ja parafoninen tila omalla glide-säädöllä
 • 4x8 modulaatiomatriisi mahdollistaa erittäin monipuolisen reitityksen
 • 64 muistipaikkaa laitteessa
 • Kaksi sekvenssiraitaa oskillaattoreille ja kolmas modulaatiolle
 • 32 tunnistavaa, väriä vaihtavaa RGB-padia
 • 16 asteikkotyyppiä
 • Vaihdettavat synkronitaajuudet (sync rates)
 • CV/Gate, CV mod ja MIDI In/Out/Thru ulkoisten laitteiden ohjaamiseen
 • Audiotulo audion modulointiin, muokkaukseen ja efektointiin
 • Components-ohjelma hallinnoi muistipaikkoja tietokoneella

Cirquit Mono Station tulee markkinoille kesällä 500€ hintaluokkaan.

Media