Uusia langattomia järjestelmiä Audio-Technica'lta

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
11 kesäkuu

Audio-Technican uudet langattomat osaavat löytää kanavansa täyteenahdetuilla UHF-taajuusalueilla.

Audio-Technica 3000 Series - neljännen sukupolven True Diversity -langaton UHF-taajuuksilla

3000 Series Group 800

Audio-Technican uudet 3000 Series -langattomat osaavat löytää kanavansa täyteenahdetuilla UHF-taajuusalueilla. Niiden tehokas kuuluvuusalue on noin 100 metriä, ja taajuusalueina ovat DE2 (470-530MHz), EE1 (530-590MHz), EF1 (590-650MHz) ja FG1 (650-700MHz) – jokaisella erinomainen 60MHz viritysalue, eli yli kaksi kertaa enemmän kuin aiemmilla 3000-sarjalaisilla. Vastaanottimella on helppo skannata taajuudet, minkä jälkeen lähetin voidaan synkronoida haluttuun taajuuteen suoraan infrapunasignaalilla. 3000-sarjassa on mahdollista myös ohjelmoida varataajuus, johon siirrytään suoraan lähettimen monitoimikytkimestä, jos odottamattomia häiriöitä ilmenee.

Järjestelmä on koottavissa eri tarpeiden mukaan eri osista. Tarjolla on ATW-R3210 -vastaanotin, joka toimii yhdessä ATW-T3201 body-pack -lähettimen tai ATW-T3202 käsimikrofonilähettimen kanssa. ATW-T3201 on varustettu Audio-Technican uudella cH-mallisella, kiinniruuvattavalla nelipiikkiliittimellä, joka takaa tukevan otteen olipa kyseessä lavalier, sankamikrofoni tai erillinen kaapeli. ATW-T3202 puolestaan tulee joko dynaamisella ATW-C510 -kapselilla tai ATW-C710 kardioidi-kondensaattorikapselilla. Alan standardin mukainen kierre mahdollistaa muidenkin yhteensopivien Audio-Technica -kapselien käytön.

Lähettimien runko on jämerää metallia ja virransyöttö tapahtuu kahdella AA-koon paristolla tai akulla. Lähettimien NiMH-akuille sopivat latauspisteet toimivat erikseen saatavien, älykkäiden ATW-CHG3 ja ATW-CH3N lataustelakoiden kanssa.

Ominaisuudet:
 • True Diversity langaton lähetin-vastaanotinjärjestelmä UHF-taajuuksilla
 • Erittäin laaja 60MHz virityskaista neljällä taajuusalueella: DE2 (470-530MHz), EE1 (530-590MHz), EF1 (590-650MHz) ja FG1 (650-700MHz)
 • Lähetinyksiköissä monitoimikytkin jolla järjestelmän molemmat osat siirtyvät ongelmatilanteissa varataajuudelle
 • True Diversity vähentää signaalikatkoksia
 • Auto Squelch -toiminto minimoi häiriöitä ja maksimoi kuuluvuusalueen
 • Taajuusalueiden skannaus ja IR-synkronointi nopeuttavat käyttöönottoa
 • Vastaanottimessa on kaksitoiminen näyttö, joka kertoo joko perustilan tai olennaiset tasot
 • Sekä lähettimissä että vastaanottimessa on taustavalaistu OLED-näyttö asetuksille ja toimintailmoituksille
 • Käsimikrofonilähettimissä on standardikierre eri kapselivalinnoille
 • Body pack -lähettimen cH-nelipiikkiliitin sopii niin lavalier- kuin sankamikrofoneille ja kaapeleille
 • Body pack -lähettimessä on mute-kytkin erilliselle vaimennukselle
 • Lähettimien NiMH-latauspisteet toimivat erikseen saatavien, älykkäiden ATW-CHG3 ja ATW-CH3N lataustelakoiden kanssa
 • Antenneille ja radiotaajuusyksiköille on oma virransyöttö
 • Ground Lift -kytkin katkaisee galvaanisen maalenkin muodostumisen
 • Balansoidut ja balansoimattomat audiolähdöt vastaanottimessa

Audio-Technica 5000 Series - kolmannen sukupolven True Diversity -langaton UHF-taajuuksilla

5000 Series Group 800

Audio-Technica 5000 Series -langattomat on tarkoitettu erityisesti kiertuekäyttöön, konserttiareenoille, yleisötilaisuuksiin ja haastaviin esiintymistiloihin. Niiden erinomainen äänenlaatu ja koeteltu keikkakestävyys tunnetaan niin esiintyjien kuin teknisen henkilöstön parissa, kaikkialla missä langatonta audionsiirtoa tarvitaan.

Kahden vastaanottimen järjestelmän kaksikompanderinen 5000 Series prosessoi ylä- ja alataajuudet erikseen ja tarjoaa aidon True Diversity -häiriöttömyyden ja tutun, erinomaisen äänenlaadun. Uusina ominaisuuksina mukaan tulee 230MHz: 470-700MHz -viritystaajuus, ja mahdollisuus valita vastaanotinyksikkö perinteisen ATW-R5220 kahden balansoidun XLR-audiolähdön lisäksi myös Dante-lähdöllä, malli ATW-R5220DAN. Lisäksi uutuutena on cascade-antennilähtöasetelma, johon voidaan liittää jopa kahdeksan vastaanotinta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä antenniparilla voidaan syöttää 16 kanavaa langatonta ääntä. Auto Squelch -ominaisuus taas tarkoittaa sitä, että kohinasalpa säätyy automaattisesti laajimmalle mahdolliselle kuuluvuusalueelle pienimmällä mahdollisella interferenssihäiriöllä. Lisäksi tarjolla on varataajuus, johon siirrytään suoraan lähettimen monitoimikytkimestä, jos odottamattomia häiriöitä ilmenee. Järjestelmä on etäohjattavissa.

Audio-Technica 5000 Series on koottavissa eri tarpeiden mukaan eri osista. Tarjolla on niin ATW-T5201 body-pack -lähetin kuin ATW-T5202 käsimikrofonilähetin. Lähettimien runko on jämerää metallia, niissä on taustavalaistu OLED-näyttö asetuksille ja toimintailmoituksille, soft touch -kytkimet ja RF-lähetystehon valinta (2mW/10mW/50mW). Taajuusalueina ovat DE1 (470-590MHz) ja EG1 (580-700MHz) joten vastaanottimen koko kaistanleveys saadaan käyttöön.

Pienikokoinen ATW-T5201 on varustettu Audio-Technican uudella cH-mallisella, kiinniruuvattavalla nelipiikkiliittimellä, joka takaa tukevan liitoksen, olipa kyseessä lavalier, sankamikrofoni tai erillinen kaapeli. ATW-T5202-käsimikrofonilähettimessä on standardikierre, joka mahdollistaa muidenkin yhteensopivien mikrofonikapselien käytön.

Audio-Technica 5000 Series -sarjan kaikki osat lisävarusteineen ovat saatavissa erikseen, joten paras mahdollinen kokonaisuus voidaan räätälöidä tapauskohtaisesti.

Ominaisuudet:
 • True Diversity langaton lähetin-vastaanotinjärjestelmä UHF-taajuuksilla
 • Kaksikanavainen vastaanotin, erittäin laaja 230MHz UHF viritystaajuus (470-700MHz)
 • Cascade-antennilähtöön voi liittää jopa kahdeksan vastaanotinta, 16 kanavaa ääntä yhdellä antenniparilla
 • Antenniliitinten RF cable check -ominaisuus helpottaa radiotaajuushäiriöiden paikantamista
 • Auto Squelch -toiminto minimoi häiriöitä ja maksimoi kuuluvuusalueen
 • Lähetinyksiköissä on monitoimikytkin, jolla järjestelmän molemmat osat siirtyvät ongelmatilanteissa varataajuudelle
 • Dual Compander -kaksoiskompanderi käsittelee ylä- ja alataajuudet erikseen ja parantaa äänenlaatua
 • Räkkiasennusyksikköön sopii kaksi vastaanotinta, ja antenneille on oma virransyöttö, taajuusalueiden skannaus, infrapunasynkroni lähettimien sovittamiseen, Ground Lift -maapotentiaalikytkin ja kuulokelähtö etupaneelissa
 • Kaksitoiminen OLED-näyttö kertoo joko perustilan tai olennaiset tasot
 • Vastaanotinyksikkö joko kahdella balansoidulla XLR-audiolähdöllä (ATW-R5220) tai lisäksi myös Dante-lähdöllä (ATW-R5220DAN)
 • Jämerän metallikuoristen lähetinten taajuusalueina ovat DE1 (470-590MHz) ja EG1 (580-700MHz)
 • Käsimikrofonilähettimissä on standardikierre eri kapselivalinnoille, tarjolla on kuusi suosittua Audio-Techican kapselimallia
 • Body pack -lähettimen cH-nelipiikkiliitin sopii niin lavalier- kuin sankamikrofoneille ja kaapeleille
 • Digitaalinen Tone Lock™ -kohinasalpa torjuu tehokkaasti radiohäiriöt
 • Digitaalinen signaali välittää lähettimen tiedot vastaanottimen näytölle
 • Langaton verkko on monitoroitavissa ja hallinnoitavissa etänä omasta ohjelmistosta
 • Audio-Technica 5000 Series -sarjan kaikki osat lisävarusteineen ovat saatavissa erikseen

Audio-Technican 3000 Series ja 5000 Series käsimikrofonilähetinten kapselivaihtoehdot

Uudet 3000 ja 5000 -sarjojen langattomat käsimikrofonilähettimet on varustettu standardikierteellä, johon on helppo sovittaa tarkoitukseen sopivin mikrofonikapseli. Suosituista Audio-Technica Artist ja Artist Elite -mallistoista on tarjolla kuusi eri kapselivaihtoehtoa. ATW-C510 on erillinen kapseliversio dynaamisesta laulumikrofonista ATM510. ATW-C710 on erillinen kapseliversio herttakuvion (kardioidi) kondensaattori-laulumikrofonista ATM710. Yhdessä 3000-sarjan kanssa nämä kaksi ovat ilmeisimpiä vaihtoehtoja, kun haetaan valmiiksi mahtavasoundista solistimikrofonia.

Kaikki edellämainitut mikrofonikapselit ovat täysin yhteensopivia myös 5000-sarjan kanssa. Lisäksi tarjolla on neljä alkuperäistä Artist Elite -sarjan kapselia. AE6100-kapseli on dynaaminen hyperhertta, joka sopii tiukempaa suuntakuviota tarvitsevalle. AE5400 on herttakuvion (kardioidi) kondensaattorimikrofoni joka on tunnettu erinomaisesta äänenlaadustaan. Nyt sama laatu on yhdistettävissä myös langattomaan 3000-sarjaan. 5000-sarjan kanssa suositeltavimmat kapselimallit ovat ATW-C4100, ATW-C6100, ATW-C3300 ja ATW-C5400, kun haetaan tinkimätöntä huippulaatua kautta koko ketjun.

C510 capsule 1 sqC710 capsule 1 sqC3300 capsule 1 sqC4100 capsule 1 sqC5400 capsule 1 sqC6100 capsule 1 sq