Zoom F8n vie kompaktin elokuvaäänityskaluston uudelle tasolle

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
27 kesäkuu

Uudessa mallissa olennaisimpina muutoksia ovat kehittyneet look-Ahead -limitterit ja Automix-toiminto.

Limitterin voi laittaa ja säätää kullekin raidalle erikseen ja niiden vaikutus voi olla välitön halutun tason ylittäville signaaleille tai alkaa tasaisesti 6dB ennen huipputason saavuttamista. Automix -toiminto auttaa pitämään tuulettimet ja muut taustaäänet kurissa esim. neuvotteluhuoneessa.
Todella laadukkaat etuasteet (75db gain, -127dBu EIN) yhdessä maks. 24-bit/192 KHz resoluution kanssa takaavat parhaan mahdollisen äänenlaadun.

 

zoom f8n 0

Kaksi korttipaikkaa

Kaksi korttipaikkaa voivat hyödyntää 512GB -muistikortteja ja äänitystä voi tehdä kahdelle kortille joko suorana varmuuskopiona toisesta tai yhteensä kymmenraitaisesti eli toiselle kortille tallentuu suoraan stereomiksaus leikkaajaa varten. Kaikkein kriittisimpiä äänityksiä on myös mahdollista tehdä 4-raitaisesti niin, että samaan aikaan äänittyy toiset 4 raitaa 12dB hiljemmällä tasolla signaalipiikkien välttämiseksi.

Virtalähteen valinta

Zoom F8n hyödyntää 8 x AA -paristoja, ulkoista akkupakettia Hirose-liitännällä tai 12V AC-muuntajaa. Virtalähteen valinta voidaan säätää automaattiseksi jännitteen pudotessa tietyn rajan alle. Pariston loppumisesta ym. olennaisista seikoista saadaan kuulokkeisiin varoitusääni.

Äänitys

Aikakoodin tarkkuus on +/- 0.2ppm eli noin 0,5 frame/24h ja aikakoodia voidaan luoda myös laitteen ollessa sammutettuna vaikkapa virran säästämiseksi. 360-asteinen äänitys sujuu Ambisoncs yhteensopivuuden ansiosta ja perinteisempiä Mid/Side-mikityksiä voidaan myös muuntaa normaaleiksi stereotiedostoiksi. Kuuden sekunnin ennakkoäänitys saattaa pelastaa tilanteessa, jossa puhetilaisuuden alusta jäi saamatta kiinni juuri ne muutamat ensisekunnit. False Take -kansio taasen säilöö huonot otokset varmuuden vuoksi pitäen samalla olennaisen materiaalin hyvässä järjestyksessä. Sound Report -muistiinpano sisältää ottojen numerot ja ajat ja myös itse Metadataan on mahdollista lisätä muistiinpanoja otoista. Slate-mikrofoni mahdollistaa suulliset muistiinpanot ottoihin ja säädettävä Slate Tone antaa tarvittavat referenssisignaalit.

Zoom F8n tarjoaa viiveen ja limitterin myös ulostuloille, jotta kuuntelu ja ulkoisiin laitteisiin ohjaus saadaan säädettyä sopivaksi. Yksittäisiä sisääntuloja voi kuunnella PFL/SOLO -kuuntelulla ja signaalit saadaan ohjattua Master-/Sub-ulostuloihin joko ennen tai jälkeen volume-säädön. Monille toiminnoille on suorat pikavalinnat eri näppäinyhdistelmiä käyttämällä.

F8n toimii myös 8-in/4-out USB-interfacena ja kokouksia voi näppärästi striimata tietokoneen kautta samalla, kun varmuuskopio tallentuu muistikorteille. Ilmainen iOS App mahdollistaa helpon miksauksen ja tiedostojen nimeämisen & Metadatan kirjaamisen.

Liukusäädinyksikkö

Erillisenä lisälaitteena saatava noin A4-kokoinen Zoom FRC-8 -liukusäädinyksikkö mahdollistaa helpon miksauksen kaikissa kenttäolosuhteissa luentosalista erämaan öisiin ääniin.
1 kg painoinen ja todella tukevalla alumiinirungolla varustettu F8n sopii niin luonnossa liikkuvalle äänimaisemoijalle, kokouksia ja paneelikeskusteluja taltioivalle dokumentoijalle kuin maailmanluokan konserttien ja elokuvaäänen taltiointiin. Tuotteen on arvioitu saapuvan Suomeen elokuun aikana.

Media