Dynaudio Acoustics

dynaudio

Dynaudio on vuonna 1977 perustettu tanskalainen kaiutinvalmistaja, jonka alkuperäinen toimialue on ollut Hi-Fi-komponenttien ja -kaiuttimien valmistus. Myöhemmin Dynaudio meni mukaan autoteollisuuteen, missä Dynaudio on keskittynyt VW:n ja Volvon edustusluokan automallien huippuluokan kaiutinratkaisujen kehittämiseen.

Ammattistudiomonitorimarkkinat avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin perustettiin tytäryhtiö Dynaudio Acoustics. Tämä tytäryhtiö keskittyy sataprosenttisesti ammattistudiotuotteisiin ja valmistaa mm. kaiutinkomponentit itse omassa tehtaassaan. Vuonna 1999 TC Electronic ja Dynaudio Acoustics solmivat strategisen liiton jonka tuloksena TC:n DSP-prosessointi maailman huipulta integroitiin markkinoiden laadukkaimpiin Dynaudio-kaiuttiimiin. Ensimmäinen yhteistyötuote oli AIR-monitorit, jotka sisältävät DSP-prosessoinnin lisäksi huippu muunnin-, verkko- ja kalibrointiteknologiaa.

Kaiutinmarkkinoiden laatujohtaja

Dynaudio on selkeä laatujohtaja studiomonitorimarkkinoilla. Se on myös oikea vaihtoehto niille, jotka tahtovat absoluuttisen täydellistä ja tarkkaa työkalua ammattikäyttöön. Kaiuttimia, joilla jaksaa työskennellä pidempään ja luotettavammin. Useat maailmanluokan studiot ja instituutiot ovat valinneet Dynaudion sekä suomessa, että ulkomailla: AIR Studios Lontoo, BBC Radio, Abbey Road Studio, Danmarks Radio, Pop-Jazz Konservatorio, Suomen Kansallisooppera, Petrx-Studio, Akun Tehtaan Mixroom, jne


Aitoa Tanskalaista käsityötä

Dynaudion suuri etumatka muihin piilee paljolti sen omassa, edistyneessä kaiutinvalmistuksessa. Vastoin monien muiden studiomonitorivalmistajien tapaa ostaa alihankintana kaiutinkomponentit Euroopasta, yleisimmin Aasiasta tai muualta kaukoidästä. Dynaudio kehittää ja valmistaa huippuluokan materiaaleista mahdollisimman kompromissittomia tuotteita kotimaassaan Tanskassa.


Puhdas alumiini parantaa soundia

Välttääkseen tavanomaisia, aina jollain tasolla säröä tuottavia torviratkaisuja, kompressiodrivereita ja metalli-domeja, Dynaudio on erikoistunut soveltamaan puhekeloissa ja kalvoissa perinteisen kuparin ja muiden rsakaampien metallien sijaan ultrakevyttä puhdasta alumiinia. Oikealla alumiiniseoksella saavutetaan huomattavasti pienemmät massat, laajemmat liikeradat ja merkittävä dynamiikan laajennus ilman akustista kompressiota ja lämmön tuottoa.

Laatutestausta huipulta

Laatu on aina yhteisnimittäjä Dynaudiossa. Jokainen elementti käy läpi yli sata (100) testivaihetta raaka-aineesta lopulliseen tuotteeseen asti. Tehdas käyttää aikaa n 15 kertaa enemmän laadun varmistukseen kuin kaiutinelementtivalmistajat keskimäärin yleisesti käyttävät.


www.dynaudioacoustics.com